Artikel 1 – De oorsprong van Predictive Homeopathy

10 januari 2017, auteur: Richard Kersten

Predictive Homeopathy is door dr. Prafull Vijayakar uit Mumbai ontwikkeld. De inmiddels 65-jarige Prafull Vijayakar is bekend om zijn resultaten bij de meest zware pathologie denkbaar. Het lukt hem en zijn volgelingen om blinden te laten zien, doven te laten horen, mensen die niet kunnen lopen weer te laten lopen, mensen uit coma halen en genetische afwijkingen te behandelen. Als je het niet met je eigen ziet, dan geloof je het niet. Ik heb het voorrecht gehad om het met eigen ogen te zien en het is wonderbaarlijk wat er mogelijk is met homeopathie.

 

Toen ik voor het eerst hoorde in 2012 over Predictive was mijn eerste reactie: weer een nieuwe stroming en weer een nieuwe guru die beweert dat hij het weet. Maar na het lezen van de boeken Theory of Suppression en The End of Myasmtion of Miasms was mijn nieuwsgierigheid geprikkeld. Deze boeken geven zo’n duidelijk beeld van de miasma’s en de wetten van Hering dat ik ze eindelijk begreep en ook daadwerkelijk kon gaan toepassen. In 2013 ga ik naar Regensburg om het eerste seminar van Predictive bij te wonen. Daar waren meer dan 200 mensen, waarvan de meesten langere tijd volgens de Predictive manier werken. Ik ben gegrepen door de duidelijke uitleg en onder de indruk van de gepresenteerde casussen. In 2015 ga ik met een groep van 40 homeopaten, waarvan 2 Nederlanders, naar Mumbai voor 2 weken. We krijgen daar les, kijken mee hoe ze in de kliniek werken en zien veel live casuïstiek. Wat vooral indruk maakte was ons bezoek aan een zogenaamd Hope for the Hopeless Camp.

Op meer dan 20 plekken in India worden 1x per kwartaal kampen georganiseerd waar vooral kinderen worden behandeld met zware pathologie. Meer dan 1000 patiënten worden op 1 dag behandeld met een team van ongeveer 100 homeopaten. Voor deze kampen wordt geen reclame gemaakt, de resultaten spreken voor zich en trekken mensen uit het hele land aan. (dit noemt Vijayakar: de Power of Results). Bijzonder is ook dat deze mensen gratis worden behandeld.

In India wordt Vijayakar de Einstein van de Homeopathie genoemd vanwege zijn (en zijn volgelingen) resultaten. Vijayakar legt de verbinding te leggen tussen de homeopathische filosofie en de hedendaagse wetenschap. Op die manier verklaart hij de miasma’s en heeft hij vanuit de embryologie de 7 lagen van onderdrukking ontwikkeld.

Naast India zijn er ook andere landen waar Predictive een voet aan de grond begint te krijgen. Zowel in Duitsland, Zwitserland, Thailand, Amerika en Dubai zijn scholen ontstaan die lesgeven in Predictive Homeopathy.

In een aantal artikelen zal ik de basis van de Predictive Homeopathy proberen uit te leggen en te laten zien waar de verschillen en de overeenkomsten zitten met andere richtingen binnen de homeopathie. Ik kan niet anders zeggen dat sinds ik op deze manier werk mijn resultaten stukken beter zijn geworden, ik veel meer weet wat ik aan het doen ben, de miasma’s steeds helderder worden en er achter kom dat ze onmisbaar zijn in het kunnen genezen van zware pathologie. Ik hoop dat ik eenieder van jullie kan enthousiasmeren en inspireren om je te verdiepen in wat Predictive te bieden heeft!

In het eerste artikel ga ik over de 3 Miasma’s vertellen; hoe deze vanuit Predictive worden gebruikt en toegepast. In andere artikelen komen oa. aan bod: Wetten van Hering en de 7 lagen, het belang en herkennen van syphilitische rubrieken, het bepalen van de Genetic Constitution en Tri-Miasmatische Materia Medica.

 

Hope for Hopeless Camp: Eten uitdelen aan de wachtende patiënten …                                                                                                           

Inschrijven voor een consult bij 1 van de 100 homeopaten …

Hal in het kamp van Mumbai, bij elke deur zitten 1-2 homeopaten mensen te behandelen …

 

 

 

 

TOP